Wat kan ik als deelnemer zelf doen om mijn veiligheid en die van mijn mededeelnemers te waarborgen?

Het kan gebeuren dat je het koud krijgt. Als je merkt dat je lijf niet meer opwarmt na een stuk hardlopen en je het zo koud hebt dat je heel erg rilt, meld je dan bij de organisatie zodat we je kunnen helpen. Er zijn warme dranken, aluminium dekens en tenten.

Spring niet in het water als je niet weet hoe diep het is. Bij de Splash Jump en Flyer is het water zeer diep. Duiken en head first gaan zijn hier niet toegestaan.

Het parcours bestaat uit verharde en onverharde paden en wij raden je aan om goede schoenen te dragen. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden. Het is verplicht om schoenen te dragen bij deelname. Deelname op blote voeten is niet toegestaan!

Voorkom dat je water binnenkrijgt. Gebeurt dit toch en krijg je na de run klachten, ga dan even langs de huisarts.

Spoel jezelf goed af bij onze afspoelinstallatie na de finish en bescherm jezelf tegen de zon met de juiste kleding en/of zonnebrand.

In de bosgebieden op het parcours kunnen teken voorkomen. Check jezelf en elkaar na de run op teken.

Let op het parcours ook op je mededeelnemers en waarschuw de organisatie als je ziet dat andere Mud Masters hulp nodig hebben. Er lopen tientallen parcoursmarshalls rond die je altijd kunt aanspreken en die in direct contact staan met onze veiligheidscoƶrdinatoren.

Meer hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op