Wat kan ik als deelnemer zelf doen om mijn veiligheid en die van mijn mededeelnemers te waarborgen?

Zorg dat je genoeg gegeten en gedronken hebt en een goede warming-up doet voor de start. Houd ook rekening met de weersomstandigheden. Draag bijvoorbeeld een thermoshirt, lange broek en muts als het fris is. Als het erg warm en zonnig is, draag dan een pet en smeer je in met zonnebrand. Stevige (trailrun) schoenen met een goed profiel (geen noppen/spikes!) geven je stabiliteit.
Let op het parcours erop dat je niet in water duikt of springt als je niet weet hoe diep het is (en als je niet kunt zwemmen natuurlijk).
Wees je ervan bewust dat een outdoor event niet in een klinische omgeving plaatsvindt. Voorkom dat je water binnenkrijgt en spoel jezelf na de run goed af met schoon water. Check jezelf en elkaar na de run ook op teken. Meld je bij de EHBO-post met (schaaf)wonden of eventuele andere fysieke klachten. Krijg je na het evenement klachten, ga dan even langs jouw huisarts.
Let op het parcours ook op je mededeelnemers en waarschuw de organisatie als je ziet dat andere Mud Masters hulp nodig hebben. Er lopen tientallen parcoursmarshalls rond die je altijd kunt aanspreken en die in direct contact staan met onze veiligheidscoƶrdinatoren.

Meer hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op